Claus per a triar l’agència de transports

Claus per a triar l’agència de transports per al nostre negoci

Triar l’agència de transport té una importància estratègica en el funcionament eficient de la cadena de subministrament i afegeix valor al negoci.

Si bé, en primera instància, es contemplen aspectes com el preu i el lliurament a temps, hi ha altres característiques indispensables que s’han d’avaluar al moment de triar l’agència de transport de mercaderies a la mida del negoci.

 

Aspectes clau per triar proveïdor logístic

Els processos de la logística componen una estructura funcional a les necessitats del sector i a l’estratègia del negoci.

Per això, al moment de seleccionar un proveïdor logístic es valoren una sèrie d’aspectes com ara:

  1. Flexibilitat: si bé els serveis de transport de mercaderies tenen una presentació estandarditzada, els processos interns requereixen ajustos per satisfer les necessitats de cada negoci.
  2. Infraestructura i flotes: cada mercaderia requereix diferents tipus de manipulació i serveis de transport.
  3. Localització: conèixer l’abast de les operacions és indispensable, ja que garanteix la resposta immediata davant de contingències i imprevistos.
  4. Formació professional: el valor de les empreses està en les persones. El personal dels serveis de transport possibilita una relació fluïda al servei de les operacions i capacitat per donar resposta a eventuals incidències.
  5. Assegurances: tot i que esperem que tot surti bé, l’agent logístic té la precaució de brindar totes les alternatives per enfrontar contingències i incidents, i garantir que la càrrega es troba assegurada.
  6. Tecnologies: el seguiment d’enviaments és una de les característiques més apreciades, però també una de les més comuns. Les tecnologies avui arriben no només el seguiment en temps real, sinó també la integració amb altres sistemes que intervenen en la logística, com la planificació de rutes, la traçabilitat, etc.
  7. Experiència: la trajectòria és un pilar sobre el qual s’assenten els punts anteriors. Si bé cada un dels aspectes anteriors vaig poder ajustar encara a costa de la qualitat, un operador amb experiència valorarà, sobretot, la integritat del servei i l’eficiència de les operacions.

TRAINSA compta amb una àmplia disponibilitat de serveis i adapta els plans en funció dels requeriments que, amb una diversa flota de vehicles i magatzems, permeten la manipulació i transport s’executen segons els requeriments..

A TRAINSA valorem la puntualitat, la imatge i la capacitat de resposta, que componen la qualitat dels nostres serveis professionals al llarg de diverses dècades per diferents empreses i professionals de tot Catalunya.