Com triar el transport per carretera per al teu negoci

Com triar el transport per carretera per al teu negoci

En el moment de començar o expandir els serveis de la teva empresa, caldrà conèixer i valorar quins factors són els que pot millorar una empresa especialitzada en el transport per carretera a l’hora de triar-la per al creixement del teu negoci.

Els serveis per al trasllat, la distribució i lliurament a domicili de diferents tipus de béns van guanyant més abast i es transformen en una de les primeres àrees a externalitzar per les empreses.

Amb el creixement del comerç online les demandes de temps, flexibilitat i costos suposen una gran pressió a les companyies, raó per la qual les empreses dedicades a serveis transport diversifiquen i flexibilitzen la seva oferta.

El tipus de servei de transport segons el tipus de mercaderia

Algunes mercaderies requereixen un tipus de servei de transport específic, i aquesta serà la base per segmentar quin és el tipus de servei de transport.

Si les mercaderies requereixen temperatures controlades, o si es tracta de mercaderies potencialment perilloses, caldrà fer una primera recerca i selecció d’aquelles empreses que compleixin amb els requisits i regulacions per manipular aquest tipus de mercaderies.

La mida de la flota és aquí un factor d’importància, una major quantitat i diversitat de vehicles permetrà a l’empresa de transport complir amb els serveis específics i brindar major flexibilitat.

Qualitat, visibilitat i reputació

En l’Era de les xarxes socials, la visibilitat i reputació impacten en la rendibilitat, de manera que els factors relacionats al lliurament suposen la satisfacció del client i baròmetre per a potencials clients.

En aquests aspectes també hi ha elements que revisar per tal de seleccionar el servei de transport:

  • Compliment dels terminis: els terminis de lliurament hauran d’estar en el contracte de servei, així com les formes d’assumir les pèrdues per faltes a aquest compromís.
  • Assegurances inclosos: les empreses de transport han de comptar amb un paquet de mesures de seguretat, a més d’una assegurança per a les mercaderies en cas que ocorregués alguna incidència.
  • Una bona reputació: les empreses de transport també tenen perfils en xarxes socials, així com una reputació en el sector, tot i que es tracta d’un àmbit professional menys exposat, la recerca pot donar algunes pistes de la qualitat de servei.

En resum, el millor servei de transport per carretera és el que ofereix qualitat i flexibilitat,amb una bona reputació que reflecteix la satisfacció de clients i consumidors.