Desafiaments en el transport nacional de mercaderies

Actualitat i desafiaments en el transport nacional de mercaderies

El sector logístic no s’atura i l’avanç de les tecnologies empeny al desenvolupament de nous serveis com a part de l’actualitat i desafiaments en el transport nacional de mercaderies.

En els últims anys el transport i la logística han arribat molt auge, evolucionant en l’oferta de serveis i l’optimització de diversos aspectes.

Els serveis d’enviament més flexibles i ràpids, com la distribució urgent de palets, els serveis just-in-time i el transport urgent porta a porta, de paqueteria i courier, permeten també ofertes més competitives.

El transport nacional de mercaderies és actualment un potent dinamitzador de l’economia, potenciant l’activitat econòmica i el amb un important pes en l’ocupació.

La logística i el transport, segons dades de 2017, ocupa al voltant de 800.000 persones, amb un volum de negoci de 110.000 milions d’euros, que suposa el 7,8% del PIB Espanyol.

En aquest context de permanent evolució, els operadors logístics s’enfronten alguns desafiaments que hauran de marcar l’evolució del sector durant aquest any.

  • Cura del medi ambient: el transport per carretera té una important participació en el consum energètic i l’emissió de gasos d’efecte hivernacle, davant la qual cosa, el sector haurà d’ajudar-se de tecnologies que permetin millorar aquests aspectes.
  • Disrupció tecnològica: avenços com el Big Data, Blockchain i l’internet de les coses suposen solucions, entre d’altres per als reptes ambientals, però, cal examinar una adequada transició per a la seva implantació.
  • Formació i actualització professional: l’ús de les tecnologies requereix perfils més especialitzats i personal idoni per a cadascuna de les àrees en què es donen suport a la logística i el transport de mercaderies.
  • Transformar la imatge del sector: tradicionalment ha estat un sector poc atractiu per a l’ocupació, però els canvis proveïts per l’evolució tecnològica acompanyen la nova presència del sector en el mercat.
  • Enfocament en l’última milla: el transport nacional de mercaderies s’ocupa en gran mesura per aquest tipus de serveis i, amb el gran avanç del comerç electrònic, resulta indispensable oferir alternatives més competitives.

Més del 50% del transport nacional de mercaderies s’ocupa de l’última milla i el transport urgent de palets, és per això que la major part dels desafiaments estan orientats per aquest tipus de serveis que cada dia demanden serveis més flexibles i veloços.

A TRAINSA apostem per la tecnologia, la formació dels nostres professionals i les millors flotes de vehicles per oferir els serveis que millor s’adapten a les necessitats dels clients.