Trobar aparcament segur per a camions

 

 

Després de diverses hores de conducció, i en compliment de la normativa, és indispensable trobar aparcament segur per a camions que brindi les comoditats per descansar.

Descansar després d’una jornada de treball no és tan senzill per als conductors de camions.

Per les carreteres circulen al voltant de 300.000 mil vehicles pesats i 80.000 lleugers, i les àrees segures de descans continuen sent insuficients.

Característiques de l’aparcament per a camions

L’àrea per a transportistes no és només un lloc on aparcar, sinó que aquesta compti amb els serveis indispensables per assegurar el descans.

 

Perquè una zona d’estacionament sigui eficient requereix:

  • Sistemes de seguretat: un circuit tancat de vídeo, tanca, lectors de matrícula i altres mesures de vigilància permanent són necessàries per garantir la seguretat del conductor i dels béns.
  • Àrea de serveis: la possibilitat de repostar combustible i altres productes necessaris per al vehicle, així com una zona de restauració i serveis d’higiene, són imprescindibles per a un descans reconfortant.
  • Àrea lliure de sorolls: la contaminació acústica impedeix descansar. És per això que aquestes àrees necessiten sectors allunyats de la carretera, i a prou distància de l’àrea de serveis, on el conductor pugui realitzar una pausa reparadora en qualsevol horari.

Informació útil per trobar zones segures on aparcar

El Ministeri de Foment compta amb una Plataforma d’Accés a Informació sobre Aparcaments segurs i protegits, on es pot trobar informació sobre cada un dels aparcaments registrats i l’estat de verificació en tot el territori espanyol.

D’altra banda, hi ha aplicacions per a dispositius mòbils que poden resultar d’utilitat per trobar aparcaments ràpida i fàcilment: :

  • Truck Parking Europe, és una de les més reconegudes i utilitzades en el sector. Compta amb un sistema de reserva de plaça a 26.000 zones d’estacionament de tot Europa amb més de 600.000 places.
  • TransParking, és similar a l’anterior, brindant també informació sobre estacions de servei i restaurants a tot Europa. Fins i tot pot funcionar sense accés a internet i comparteix informació proveïda per altres conductors.
  • Spotoops, és una eina alimentada gràcies a la col·laboració dels conductors, però en aquest cas, aconseguint pàrquing mitjançant relleu amb l’altre conductor en diferents llocs on sigui necessari aparcar.